Velkommen til vores mest eksklusive samling af smykker; vores Diamond Collection. Kollektionen består af smykker skabt med 14 karat guld og lab-grown diamanter. De eksklusive smykker er skabt efter Sisi Copenhagens filosofi; at tilbyde kvalitetssmykker skabt med omtanke for planeten – men samtidig til fair priser.

Læs alt hvad du har behov for at vide om diamanter generelt – og i særdeleshed om diamanterne du kan få hos Sisi Copenhagen

Vores diamantsmykker er noget ganske særligt

Alle smykker i vores Diamond Collection sendes i vores unikke, eksklusive Diamond Collection boks med matchende smykkeæske, ægthedscertifikat og lækker travel-pouch. Hvad end smykket er til dig selv eller til en gave, er vi sikre på at det tydeligt mærkes hvor meget detalje, kærlighed og omtanke vi har lagt i vores Diamond Collection når smykket modtages og pakkes ud for første gang.

Hvilke faktorer spiller en vigtig rolle når man skal investere i et diamantsmykke?

Når man skal bedømme kvaliteten og skønheden (og derved også værdien) af en diamant, er der flere faktorer der spiller ind. Traditionelt opdeler man bedømmelsen efter de 4 C’er, som med engelske betegnelser dækker: Carat, Cut, Clarity og Color. Man kan ikke sammenligne to diamanters skønhed og kvalitet uden at sammenligne alle 4 C’er samtidig.

Foruden de fire C’er, kunne et femte ’C’ tilføjes; Choice. Valget om man ønsker en lab-grown diamant eller en mine-diamant der er udvundet fra jorden. Hvor de 4 C’er alene har betydning for diamanternes kvalitet og skønhed (og dermed også pris), har det 5. C - valget mellem lab-grown og mine-diamant - alene betydning for diamantens pris og dens bæredygtighed.

De 4'Cer

De 4 C'er der karakteriseret diamanter

Cut (Slib)

Cut beskriver hvordan diamanten tilskæres og slibes og har en afgørende betydning for hvordan lysets reflekteres i diamantens facetter. Brilliant er den slibning man normalt forbinder med diamanter. En brilliant-slebet diamant har en rund form (set ovenfra) og består af 58 flader – også kaldet facetter.
Af andre slibninger kan f.eks. nævnes princess-, cushion- eller marquise-cut.
Foruden formen beskriver cut også kvaliteten af slibningen. For at få det smukkeste lysskær er det afgørende at proportionerne er rigtige på alle sider af diamanten. Set fra siden, skal slibning hverken være for høj eller for lav, da dette påvirker lysrefleksionen i diamanten. Særligt ved større enkeltstående diamanter vil proportionerne i slibningen have en betydning.

diamant cutCarat (Vægt)

Carat angiver diamanters vægt og derved størrelse. Carat er en måleenhed, der bruges til at måle vægten af en diamant. En carat svarer til 200 milligram. Jo større diamanten er, jo højere carat vil den have. I brilliantslibning svarer 1 carat til en bredde af stenen på 6,4mm - og en 0,5 carat sten er 5,0mm i bredden. Er et smykke dekoreret med flere diamanter vil den samlede caratvægt være angivet, samt evt. caratvægten for centerstenen, hvis der en sådan.

diamant carat

Clarity (Klarhed)

Clarity beskriver diamantens klarhed og defineres ud fra antallet og størrelsen af inklusioner i diamanten. Inklusioner kan være mørke pletter, revner eller kul-partikler, der forstyrrer lysets brydning i diamantens facetter, og har derfor en stor betydning for diamantens skønhed og værdi. Skalaen der beskriver inklusionerne i en diamant er angivet med den engelske forkortelse. Flawless (FL) er det bedste, mens Included (I) er det dårligste. Vores diamanter har en klarhed mellem - VVS (Very, Very Slightly Included) og VS (Very Slightly Included). Det betyder at vores diamanter er fri for synlige inklusioner - men ikke fulstændig 'Flawless' FL. Det kræver et forstørrelsesglas for at kunne se de bitte små inklusioner, der måtte være. Derfor har det i praksis næsten ingen betydning for vores diamanters skønhed.

Clarity

Color (Farve)

Color beskriver diamantens farve, som man generelt ønsker skal være så hvid/klar som muligt. Helt hvide diamanter består kun af kulstof og meget få andre kemiske stoffer og er generelt de mest eftertragtede og kostbare. I alle diamanter vil der typisk være nitrogen i gitterstrukturen, som giver diamanterne et mere gulligt skær. Skalaen man bruger til at inddele farvegraden efter, rangerer i vore dage fra D til Z. Mange bruger dog stadig de gamle farvebetegnelser når de omtaler diamanter. F.eks. bruges begrebet ’River’ om diamanter i kategorien E-F, mens ’Top Wesselton’ er det samme som G og ’Wesselton’ det samme som H. Diamanter mellem D og H betegnes som hvide, og nærmest farveløse, og det er nærmest umuligt at skelne forskellen imellem disse, selv hvis man ser dem side om side.
Foruden de hvide diamanter, findes diamanter med forskellige farveskær. F.eks. findes der pink diamanter. Disse er dog mere sjældne og kan være meget kostbare.
Diamanterne i vores Diamond Collection opnår farvegraden G, og ligger derfor i den høje ende af skalaen.

Colour

Det 5. C – valget mellem lab-grown og mine-diamant

Først og fremmest; lab-grown diamanter er 'rigtige' diamanter på alle måder. Derfor er der intet kompromis med kvalitet eller skønhed. De har de samme fysiske, kemiske og optiske egenskaber som mine-diamanter, og derfor er den eneste forskel om de er skabt i naturen og gravet op, eller skabt i en kontrolleret proces af mennesker.

Der findes mange 'uægte' alternativer til diamanter, så som Swarowski krystaller, Zirkonia, Moisanit osv. Disse kan være fine alternativer, men ingen af dem er rigtige diamanter.

Lab-grown diamanter og minede diamanter er så ens, at selv de mest avancerede analysemetoder - der er udviklet til netop dette - ikke med 100% nøjagtighed kan adskille de to fra hinanden. Det vurderes at en stor andel af de diamanter der i dag sælges som værende 'naturlige' diamanter rent faktisk er lab-grown diamanter (solgt til overpris)*.

Den 'naturlige' proces genskabt i et laboratorie

Diamanter som betegnes 'lab-grown' er typisk skabt i et kontrolleret miljø, hvor et stykke kulstof bliver udsat for høj varme og højt tryk således at kulstofatomerne begynder at binde sig i perfekte gitterstrukturer på atomart niveau. Derved omdannes kulstoffet i løbet af nogle uger til den krystal vi kender som diamanter. Overordnet set er det præcis det samme der sker dybt nede i jorden, når naturlige diamanter skabes over millioner af år.

Et valg for fremtiden...

Vi prioriterer bæredygtighed højt hos Sisi Copenhagen. Vi værdsætter naturens ressourcer og forsøger at bevare dem bedst muligt. Derfor er det et bevidst valg fra vores side kun at tilbyde lab-grown diamanter. Vi ønsker blandt andet at undgå minedrift og dermed de miljømæssige udfordringer der relaterer sig hertil.
Dog er alle lab-grown diamanter ikke lige bæredygtige. Processen med at gro diamanter kræver energi. Vores diamanter bliver skabt med ren grøn energi fra sol og vind. Vores diamanter er certificeret bæredygtige 'net-zero emission' diamanter**, hvilket betyder at de ikke har bidraget til øget CO2 i vores atmosfære, samt at de overholder en række andre standarder for social og miljømæssig bæredygtighed.
På den måde kan vi med god samvittighed tilbyde de eksklusive smykker i højeste kvalitet, hvor vi samtidig undgår at skade vores fremtidige planet.

Diamanter til fair priser

Laboratorieskabte diamanter er ikke billige - og grundet den tekniske kompleksitet i at skabe dem, bliver de det sandsynligvis heller aldrig. Dog er de ikke nær så dyre som de minede diamanter. Det skyldes blandt andet at lab-grown diamanter bliver skabt og solgt i et mere åbent marked. I modsætning til de laboratorieskabte diamanter, er priserne på minede diamater styret at få globale virksomheder, der begrænser udbuddet af rå-diamater for at fastholde et (kunstigt) højt prisniveau på verdensmarkedet.***

Laboratorieskabte diamanter er din garanti for en fair og rimelig pris. Vælger du at købe 'naturlige' diamanter er der stadig en sandsynlighed for at de i virkeligheden er laboratoriefremstillet - stenene er så ens at man ikke kan se forskel... Spørgsmålet er om de klassiske minede diamanter også i fremtiden vil være mere værd end lab-grown diamanter?
Ligesom med vores andre smykker i sølv, forgyldt sølv og 9 karat massiv guld går vi op i at tilbyde de nye diamantsmykker i den bedste kvalitet, men samtidig til fair priser.

* https://www.gia.edu og https://www.diamonds.net

**https://www.scsglobalservices.com

***https://pages.stern.nyu.edu