Størrelsesguide ringe og halskæder: Find din størrelse her

Størrelsesguide til ringe

Vores ringstørrelser

Vores ringstørrelser er tilsvarende dem du finder hos en klassisk guldsmed. Størrelsen på ringen angiver ringens indre omkreds i mm., hvilket vil sige at en str. 52 måler 52 mm. i omkreds.

Gode råd inden du måler din ringstørrelse

♡ Husk på, at dine fingre bliver mindre i kulde og større i varme, og vælg derfor en størrelse der passer i begge scenarier. Vær desuden opmærksom på, at du måler din størrelse når dine fingre er så tæt på normal temperatur som muligt. 

♡ Er ringen smallere eller bredere, kan din ringstørrelse variere. En smallere ring kan gøre, at du går en ringstørrelse ned, og en bredere ring kan gøre, at du går en ringstørrelse op.


♡ Dine fingerled vil ofte være bredere end den nederste del af fingeren, hvor din ring skal sidde. Husk dog at ringen skal kunne passere fingerleddet med forholdsvis lethed. 

Metoder til at måle din ringstørrelse

Mål en eksisterende ring

Har du allerede en ring der passer perfekt, kan du måle størrelsen på denne ved hjælp af ovenstående ringskema. Du skal blot måle ringens diameter, og herefter aflæse hvilken ringstørrelse det svarer til.

Du kan også finde ringens indre omkreds ved at klippe en lille papirstrimmel, sætte den rundt om ringen på indersiden og markere hvor strimlen mødes. Herefter måler du det markerede område, og dette svarer til ringens størrelse.

Mål omkredsen af din finger

Hvis ikke du har en ring at måle efter, kan du også måle på den finger du ønsker ringen placeret på.

Først skal du klippe en lille papirstrimmel, som du sætter rundt om fingeren. Strimlen skal sidde forholdsvist stramt, ligesom hvis det var en ring. Herefter markerer du hvor strimlen mødes, og måler det markerede område for at finde din perfekte størrelse.

Størrelsesguide til halskæder

Vælg den perfekte kædelængde til din halskæde

Når du vælger en halskæde, er længden en vigtig faktor, der kan påvirke både udseendet og komforten. Halskæder kommer i mange forskellige længder, og den rigtige længde afhænger af din personlige stil, din påklædning og hvor på kroppen du ønsker, at halskæden skal sidde.


Vores kædelængder

Hos Sisi Copenhagen udbyder vi halskæder i mange længder. Vores basiskæder, Simple Link Chain og Simple Ball Chain, fås i længderne 42, 45, 50, 60 og 80 cm. Flere af vores kæder kommer også med et forlængerstykke, så du selv kan justere længden på kæden. 

Vores halskædelængder

Sådan måler du kædelængde

Hvis du skal måle en af dine egne kæder for reference, skal du lægge kæden ned på en plan overflade og måle kæden fra den ene ende af halskæden til den anden. Herefter kan du aflæse længden på din kæde. Flere af vores kæder er justerbare, og kan tilpasses lige til den længde du ønsker.

Kædelængde og fit

Her ser du vores forskellige kædelængder, og hvordan de hver især er placeret på halsen. De mest gængse størrelser er 45 og 50 cm. 40 og 42 cm. er perfekt til et chokerlook, og 60 og 85 cm. kan både bruges alene eller i kombination med andre længder for at skabe et 'stacked' smykkesæt.