Sådan finder du den perfekte halskæde med ædelsten

Halskæder er en af de mest brugte typer smykker og har været det i flere århundreder. Det kan dog være svært at finde ud af, hvilken halskæde der passer allerbedst til netop dig. Det kan derfor være en god start at beslutte, hvilken ædelsten, man gerne vil have i sin halskæde.

Vi har lavet en guide til, hvordan man finder de flotteste halskæder med ædelsten. Ædelstenene har mange forskellige flotte farver, former og spændende historier om helbredende effekter. Læs med og find dit næste yndlingssmykke!

Hvad er historien bag halskæden?

Halskæden menes at være en af de ældste typer smykker, mennesket gik med; de første halskæder blev lavet flere tusinde år f.Kr. Dengang blev halskæder ikke kun anset som smykker til pynt, men også som religiøse, ceremonielle, eller endda magiske genstande.

Historisk har det altid udstrålet rigdom at bære en halskæde. Før man havde kunstige måder at lave billige metaller på og metoder for at få farve frem i sten, var halskæder udelukkende lavet af ædelmetaller isat ædelsten, og var derfor meget sjældne og eksklusive.

Hvordan ser halskæder ud i dag?

I dag er standarden for ægte smykker, at de laves i 925 sterlingsølv. Sterlingsølv er en legering af sølv, som består af 92,5% rent sølv, mens de resterende 7,5% er blandede metaller. Denne legering er foretrukken til smykkeproduktion, da helt rent sølv er relativt blødt og det derfor er meget modtageligt overfor slid og ridser i sin rene form. Når sølvet legeres med andre metaller får det en bedre holdbarhed, men da andelen af andre metaller er lille, bevarer sølvet samtidig sin smidighed, hvilket gør at materialet er lettere at forme til smykker. 

Ædelsten er blevet mere tilgængelig og er i dag også meget populære til brug i smykkeproduktion. Hos Sisi Copenhagen er de smukke sten et omdrejningspunkt for hele vores smykkeunivers. Vi har en stor fascination af vores naturens sten og hvordan de med den rette bearbejdning kan forvandles til de smukkeste smykker. Herunder vil vi gennemgå et par af forskellige ædelsten, der er blevet populære i nyere tid:

Onyx

Brugen af onyx daterer mange år tilbage. Den blev brugt af de gamle egyptere til keramik, smykker og til at indgravere symboler i. Når romerne drog i krig, iførte de sig amuletter med krigsguden Mars indgraveret i en onyx. De mente, at den gjorde krigeren mere modig.

Bearbejdning af ædelstene, herunder slibningen, har udviklet sig fra at ske kun med håndkraft til også at kunne foregå på maskiner. Udviklingen har betydet at den smukke smykkesten i dag er blevet mere tilgængelig. Det betyder, at den almene smykkeelsker uden et stort budget også kan få fingrene i en onyx.

halskæde

Den sorte onyx er nok den mest kendte, men stenen fås også i blå og grøn.

Månesten

Månesten har fået navnet, fordi farven og det blålige skær ligner måneskin. Den lyse sten har et næsten magisk blå skær når den drejes i lyset. Den er virkelig smuk og er en meget populær smykkesten. Månesten findes flere steder i verden, men er især udbredt i Indien, som også er kendt for de fineste kvaliteter af månesten. Månestenen menes at have helbredende effekt på hovedpine og problemer i forbindelse med menstruationer, samt en evne til at styrke psyken.

halskæde 

Blodsten

Blodsten har et helt særligt sølvgråt skær. Navnet stammer fra den røde farve, der findes i nogle variationer af stenen. Når stenen slibes bliver kølevandet rødt og i tynde skiver er den gennemsigtig rød. Blodsten kaldes også hæmatit og dens anvendelse daterer sig tilbage til oldtiden. Det siges at egypterne mente at den kunne stimulere boldcirkulationen og hæmatit er også kendt for at kunne anvendes som farvepigment.

halskæde  

Rosakvarts

Rosakvarts er en flot, lyserød smykkesten, der også kaldes ‘den håbløse romantikers sten’. Stenen er et symbol på romantik. Egypterne mente, at rosakvarts modarbejdede aldring - hvilket måske er grunden til, at rosenvand idag er så populært som hudpleje. Grækerne og romerne gav rosakvarts dens romantiske betydning, der holder ved den dag i dag. De mente, at den romerske lidenskabsgud, Cupid, og den græske kærlighedsgud, Eros, gav kærlighed til mennesket i form af rosakvarts.

halskæde 

Stenen er i dag en meget populær smykkesten med sine smukke rosa farve. Stenen har et levende spil i sig og kan variere i farvenuance. Se vores Lilja halskæde, som fås med denne smukke rosa smykkesten.

Hvor kan jeg købe en halskæde med ædelsten?

Hos Sisi Copenhagen elsker vi smykker, især dem med naturens smukke ædelsten. Vi er her for at tilbyde dig smykker i ædle metaller og med ædelsten. og det gør vi samtidig til overkommelige priser.

Vi håber, at du vil kigge på vores flotte smykker - vi sidder klar til at besvare din henvendelse!